Kunstenares is geweld op tv zat

Nieuwsbrief
TV-geweld
2004 nr. 1

naar hoofdmenu
terug naar vorige pagina

naar inhoudsopgave
info over de werkgroep
naar reactieformulier

Schieten, vechten, schreeuwen en slaan op tv. Annet Polman (41) uit Utrecht heeft er genoeg van. Na de moord op docent Hans van Wieren vorige week dinsdag is ze een handtekeningenactie begonnen om geweld van de tv te bannen.

Nadat kleding- en levenskunstenares Polman hoorde over de dood van de docent, was de maat voor haar vol. Via het internet verspreidde ze de volgende tekst: “Woedend, ben ik. Woedend over al het geweld. Maar ik gebruik mijn woede niet om iemand neer te knallen. Ik ga er iets creatiefs mee doen. Ik ga ervoor zorgen dat het geweld van de tv verdwijnt. Ik ga actie voeren: Stop het geweld op tv.”

Polman vindt dat op tv het voorbeeld wordt gegeven hoe je je eigen belangen kunt nastreven, ten koste van anderen. "Mensen leren dat vechten meer oplost dan praten. Ze zouden moeten leren omgaan met hun emoties."De kunstenares hoopt in elk geval het grofste geweld van het beeldscherm te weren. "Want je geest werkt heel simpel. Wat je erin stopt, komt er ook weer uit."

Inmiddels heeft Polman steun gekregen van de op internet opererende werkgroep TV-geweld. Die adviseert gewelddadige programma's te boycotten, geen gewelddadige computerspelletjes aan te schaffen en het lidmaatschap op te zeggen van omroepen die veel programma's met agressie of geweld uitzenden. Alle handtekeningen zijn welkom. "Zelfs als mensen sceptisch staan tegenover deze actie, zou ik ze toch willen oproepen een handtekening te plaatsen. Geef de actie een kans. Een echt slechtere samenleving zullen we er niet door krijgen."

Uit: Brabants Dagblad, 27-1-2004

hoofdmenu    inhoudsopgave    de werkgroep

Updated: 28 april 2004